Opdrachtgevers

Na een vliegende start als adviseur voor filmtheaters, filmfestivals en overheden werk ik sinds 2007 voor steeds wisselende opdrachtgevers. Zo heb ik mijn kennis en vaardigheden verder verrijkt en gecombineerd met mijn inzet als (strategisch) beleidsadviseur, coach en netwerker.

RECENTE INZET CINEMA

Verkenning FOCUS Filmtheater Arnhem
Verkenning Filmhuis De Spiegel (Gemeente Heerlen)
Verkenning Plaza Natlab (Eindhoven)
Inspiratiedossier (Filmhuis Emmen)
Visie gespecialiseerde cinema (Filmtheater Lelystad)
Cinema Almere (Film in Nieuwe Bibliotheek)
Schiedam (Marktverkenning en Exploitatieopzet Filmhuis Wenneker)
Deventer (Marktplan en Updates Viking)
Cinema Veldhoven (De Schalm)
Film in Zoetermeer (BMC-planverkenning New Town)
Gemeente Eindhoven (Second Opinion plan Plaza Strijp S)

RECENTE INZET CULTUUR EN ERFGOED

Evaluatie KunstKoopregeling (Mondriaanfonds ism Gottschalk Cultureel Advies)
Erfgoedhuis Zuid-Holland (Training Vrijwilligersbeleid)
Regiomeeting (BEP-Architectenregister)
Fondsenwerving Cultuurpodium ‘t Beest (Goes)
Plan YXIE (Alkmaar voor Gottschalk Cultureel Advies)
Zuidelijk Toneel (Advies Relatiemanagement)
Kunstfactor (Update en Scan Vrijwilligersbeleid).

INZET ZORG EN SOCIAAL

Netwerk Gemeenten in Utrecht (Update vrijwilligersbeleid)
Gemeente Ridderkerk (Dagvoorzitter sociaal beleid)
Participe Alphen a/d Rijn (Consultancy Vrijwilligersnet).

Ik heb een specialiteit ontwikkeld in het versnellen van samenwerkingen, platforms en netwerken. Daarbij werk ik met een geheel eigen stijl, methode en aanpak. Snelheid en energie vasthouden, innovaties en kansen pakken staat in mijn werkstijl voorop. Zet mij in voor de versterking van (lokale) samenwerkingen en initiatieven en we maken samen het verschil. Mijn inzet resulteert in a) versterking van succesvolle vormen van samenwerking, biedt b) een concrete actielijst, leidt c) naar een plan van aanpak, convenant of toekomstagenda en zet je d) op de rails naar een effectieve vervolgaanpak.


Een terugkerende thema in mijn werk vormen de innovaties en transities van lokaal cultuurbeleid en de inzet van culturele instellingen zoals bibliotheken, culturele podia, filmtheaters en festivals. De sterke veranderingen in de samenstelling van de bevolking zijn bepalend voor een aanbodgerichte sector. Daarom lever ik marktverkenningen, analyseer investerings- en exploitatieplannen en breng extra scherpte in subsidierelaties tussen overheden en culturele instellingen. Daarnaast houd ik de cultuursector en overheden bij de les in de vele veranderingen in regelgeving en beleid. De techniek van beleid maken verandert snel, wordt steeds interactiever en op basis van gedeelde kennis en ervaringen, benchmarks en de input vanuit on- en ofline netwerken. Bewoners, bedrijven en de culturele sector zijn immers bepalend voor de inzet en het beleid van hun overheid. Kennis delen maakt daarbij het verschil. Zo stond ik onder meer aan de basis van de (VNG) Handreiking Filmtheaters en Cultuurbeleid en slingerde een innovatief plan aan voor het landelijk (VNG) Netwerk Cultuurambtenaren (Hermes).

Ook start-ups , trainees, stagiaires en afstudeerders zijn bij mij aan het goede adres: trek een periode met me op en je krijgt gehaaid de smaak te pakken.