Gespreksleider

Wie mij inschakelt als dagvoorzitter of coach om nieuwe plannen uit te broeden, een evaluatie of inspiratiesessie uit te voeren, krijgt argumenten en ambities. Ik ga niet voor vrijblijvende afspraken, spreek betrokkenen aan op eigen competenties en inbreng en (!) sta voor het vast houden van een gezamenlijke missie of visie. Afspraak is bij mij afspraak. Ik denk actief mee over issues als de financiering, samenwerkingen, en de juiste presentatie en communicatie en ga voor harde afspraken.

Iedereen aan boord is écht mijn slogan. Een recente inzet waar ik trots op ben is die als adviseur cultuurbeleid in Zeist. Inwoners, ondernemers , culturele sector en gemeente sloegen energiek de handen ineen. En hoe! Zeist zette zichzelf zo opnieuw op de kaart door extra te investeren in kunst en cultuur, erfgoed en media. Niet alleen voor de kunsten zelf maar vooral ook voor een effectieve bijdrage aan ‘’het goede leven, wonen, werken en uitgaan in een groene, gastvrije en steeds gezelligere gemeente””: in het hart van de culturele regio Utrecht waar ik mijn inzet als interim-adviseur in 2021 voortzet voor onder meer de gemeenten De Bilt en Houten.

Mijn aanpak werkt aanstekelijk. Voor gemeentelijke cultuuradviseurs leidde ik in de periode 2017-2021 hun landelijk (VNG) netwerk Hermes. De techniek van lokaal cultuurbeleid maken staat of valt anno 2021 met kennis delen, netwerken en ervaringen uitwisselen. Live en online; met werkbezoeken en zoom- en teams-sessies. Met de collega’s van Hermes zijn hier in korte tijd veel meters gemaakt met inspirerende werkbezoeken (oa Gouda, Zaanstad, Den Bosch, Almere en Zeist). Als geassocieerd lid van Cultureon (www.cultureon.nl) verwacht ik die inzet met gepassioneerde collega’s op korte termijn verder voort te gaan zetten.

Mijn aanpak past ook uitstekend op andere actuele thema’s en beleidssectoren naast, kunst, media en bibliotheken zoals welzijn, zorg en erfgoed. Zo versnelde ik als adviseur samenwerkingen voor lokaal armoedebeleid. Voor MOVISIE adviseerde en begeleidde ik zo gemeenten als Breda, Oss, Rotterdam, Ridderkerk, Schiedam, Waddinxveen en Woerden. Met conferenties en workshops zette ik de betrokken organisaties en instellingen lokaal op het goede spoor naar een resultaatgerichte toekomstagenda en convenant, waarbij de onderlinge successen elkaar versterken.

Als coach begeleidde ik podia als ’t Beest (Goes) naar een plan van aanpak voor een vernieuwd relatiemanagement. Naast een nieuwe vriendenpas (Beestpas) staat er nu een plan voor de werving van ‘Supervrienden’: bedrijven, instellingen, organisaties, kunstenaars en muziekmakers die ’t Beest een warm hart toe dragen en daar ook wat tegenover willen stellen. Een aanpak die ik met trainingen voor tal van (vrijwilligers-)organisaties in de volle breedte heb ingezet.

Culturele instellingen en hun gemeenten die kiezen voor mijn marktverkenningen en advies voor exploitaties, zien hun inkomsten, programma-aanbod en publieksbereik verder groeien. Zo bouwde ik onder meer mee aan de plannen voor een succesvolle doorstart van exploitaties in de filmvertoning (Eye Amsterdam, Natlab Eindhoven, Verkadefabriek ’s-Hertogenbosch, Mimik Deventer) en recent lokale festivals en evenementen als de Zeister Muziekdagen, Internationaal Liedfestival, Internationaal filmfestival UNICA, Amateurfilm (NOVA), Lumen Art en de Nederlandse Portretprijs.