Gespreksleider

Wie mij inschakelt als dagvoorzitter of coach om nieuwe plannen uit te broeden, een evaluatie of inspiratiesessie uit te voeren, krijgt argumenten en ambities. Ik ga niet voor vrijblijvende afspraken, spreek betrokkenen aan op eigen competenties en inbreng en (!) sta voor het vast houden van een gezamenlijke missie of visie. Afspraak is bij mij afspraak. Ik denk actief mee over issues als de financiering, samenwerkingen, en de juiste presentatie en communicatie en ga voor harde afspraken.

Iedereen aan boord is écht mijn slogan. Een recente inzet waar ik trots op ben is die als adviseur cultuurbeleid in Zeist. Inwoners, ondernemers , culturele sector en gemeente sloegen aangemoedigd door mijn inzet de handen ineen. En hoe! Zeist zet zichzelf opnieuw op de kaart door als een van de eerste gemeenten extra te investeren in kunst en cultuur, erfgoed en media. Niet alleen voor de kunsten zelf maar vooral ook voor een effectieve bijdrage aan ‘’het goede leven, wonen, werken en uitgaan in een groene, gastvrije en steeds gezelligere gemeente””: in het hart van de culturele regio Utrecht.

Mijn aanpak werkt ook in andere domeinen. Zo versnelde ik als adviseur lokale samenwerkingen het kader van het armoedebeleid. Voor MOVISIE adviseerde en begeleidde ik gemeenten als Breda, Oss, Rotterdam, Ridderkerk, Schiedam, Waddinxveen en Woerden. Met lokale conferenties en workshops zette ik de betrokken organisaties en instellingen op het spoor naar een resultaatgerichte toekomstagenda en convenant, waarbij de successen elkaar versterken in het belang van een beter lokaal armoedebeleid.

Als coach begeleidde ik podia als ’t Beest (Goes) naar een plan van aanpak voor een vernieuwd relatiemanagement. Naast een nieuwe vriendenpas (Beestpas) staat er nu een plan voor de werving van ‘Supervrienden’: bedrijven, instellingen, organisaties, kunstenaars en muziekmakers die ’t Beest een warm hart toe dragen en daar ook wat tegenover willen stellen.

Filmtheaters die kiezen voor mijn marktverkenningen en advies voor hun activiteiten, exploitatie en accommodatie, zien hun inkomsten, programma-aanbod en publieksbereik groeien en onderbouwen zo de plannen voor een succesvolle doorstart (Eye Amsterdam, Natlab Eindhoven, Verkadefabriek ’s-Hertogenbosch, Viking Deventer).